dimarts, 5 d’abril del 2011

PAÏSOS CATALANS,IDENTITAT I FORÇA ECONÒMICA



Són més que evidents els aires d'emancipació que es viuen a l'altra banda de mar,l'independentisme ha guanyat un gran nombre d'adeptes amb el resultat d'un desencant amb l'administració central,economicament xerrant;recentment coneixíem l'article del New York Times que destacava el següent: ''(...)El rotatiu nordamericà el vincula a la solidaritat que Catalunya ha d'assumir amb les arques de l'Estat espanyol,cita que la contribució suposa el 10 % del seu PIB anual(...)''.

Com ve a ser de costum tant en política lingüística,cultura i econòmica,a les illes ens topam amb una situació d'indiferència general,dit amb altres paraules,on a un lloc posen el crit al cel,aquí mos desbota'm els calçons,tenint en compte que la comunitat autònoma de Catalunya té un dèficit fiscal del 8,70 %,a les Illes un 14,20 % i el País Valencià del 6,40%,seria molt prudent replantetjar-se de ben de veres el si val la pena seguir sent la tercera part del motor d'un país que se va ofegant a poc a poc econòmicament i ens ofega a nosaltres culturalment.

Cada vegada queda més clar que España ens té com a colònia i els seus fills com a indis a una reserva. Demanem el que és nostre,mereixem molt més que això!

Sa Destral

'Catalunya seria un dels països més rics del món'

El prestigiós economista Kenneth Rogoff ha assegurat que si Catalunya fos un estat independent se situaria entre els països més rics del món. Segons Rogoff, Catalunya és una de les úniques fortaleses que, a dia d?avui, eviten que Espanya sigui intervinguda.


Kenneth Rogoff és l’execonomista en cap del Fons Monetari Internacional, la principal institució econòmica del món, i professor d’Economia a la Universitat de Harvard. Una figura tan prestigiosa com aquesta s’ha posicionat avui a favor de la viabilitat econòmica de la Catalunya estat. De fet, Rogoff ha assegurat que, en cas d'aconseguir la independència, Catalunya seria un dels països més rics del món.

L’economista nord-americà ha fet aquestes declaracions a la revista Capital, on també ha assegurat que Catalunya és un dels pilars que, actualment, eviten la caiguda del sistema financer espanyol. Rogoff ha alertat que si l'economia espanyola ha de ser intervinguda, podria passar el mateix amb potències econòmiques com ara França.

www.cronica.cat

Contador web

TRADUCTOR / TRANSLATOR / ÜBERSETZER


La repoblació de les platges és una barrera contra les invasions