dilluns, 14 de març del 2011

La llista d’espera per fer el camí de Ternelles arriba al mes de juny


A l’espera que es dugui a terme el judici que dirimirà la titularitat pública o privada de la via, la demanda puja i ja no se’n donen autoritzacions en diumenge fins al juny

Fa poc més d'un any que l'Ajuntament de Pollença va començar a autoritzar excursions pel camí de Ternelles, en compliment d'una sentència del Tribunal Suprem, que el 19 d'octubre de l'any 2001 reconeixia l'ús públic de diferents camins de la Serra per garantir l'accés a algunes platges, és el cas de cala Castell. La demanda s'ha disparat fins al punt que tots els diumenges estan complets fins al mes de juny i les autoritzacions per transitar-hi dissabte comencen a esgotar-se.

Fins que s'ha arribat a aquest punt, ha passat una dècada de reivindicacions d'ús, les quals s'icrementaren a partir del 2005, quan es va crear a Pollença la plataforma Pro Camins Públics i Oberts. L'Ajuntament va aprovar el Catàleg de camins públics l'any 2008, incloent-hi el de Ternelles, però la propietat de la finca va recórrer als jutjats (aquesta setmana s'ha ajornat per segona vegada la vista als jutjats d'Inca) i no es va materialitzar l'obertura de les barreres.

Va ser l'excursió reivindicativa convocada per la plataforma Pro Camins Públics i Oberts l'octubre de l'any 2009 la que va desencadenar una sèrie de reaccions en l'àmbit municipal (el regidor Bartomeu Cifre i fins i tot el conseller Vicens varen acudir a la marxa), de manera que, després d'expulsar el PSM de l'equip de govern municipal que ara formen UM-UNPI i PSOE, el batle, Joan Cerdà, va començar a firmar les primeres autoritzacions de pas a través del camí el gener de 2010. És precís sol·licitar-ne el permís a Batlia, atès que la sentència del Tribunal Suprem que en garanteix l'ús públic exigeix també per al servei esmentat una sèrie de prescripcions que garanteixin la conservació de l'entorn natural. Per això, hi ha establerta una limitació de persones per dia.

www.dbalears.cat

TRADUCTOR / TRANSLATOR / ÜBERSETZER


La repoblació de les platges és una barrera contra les invasions