dimarts, 22 de març del 2011

FORA FORASTERS !



Una moció de la CUP aprovada amb els vots d'ERC, ICV-EUiA, i CiU i el vot en contra de PP i PSC. La federació s'apunta a la moció rebaixant el to del text

Finalment, el ple de Manresa celebrat aquest dilluns va aigualir la moció presentada per la CUP, amb el suport anunciat d'ERC i d'ICV-EUiA, per fer fora la Guàrdia Civil de la capital del Bages.

La proposició inicial de la CUP s'argüia per la moda de les retallades - no calen 4 cossos policials a Manresa - i exigir que la policia estigui dirigida des de Catalunya i per institucions catalanes. Afegia la moció un recordatori històric sobre el passat antidemocràtic del cos policial militaritzat. De retruc, la moció demanava aprofitar la caserna per dotar-la d'equipaments municipals i habitatge.

Finalment i després d'un llarg debat, la moció va ser aprovada però descafeïnada per obtenir el suport de CiU. Per la federació nacionalista va cotitzar el seu vot a canvi de rebaixar el to amb l'argument que abans de fer fora la benemèrita calia traspassar les competències als mossos d'esquadra. Així, depurada i suavitzada, la proposició només va servir per constatar que PSC i PP per aquests temes tenen un posicionament similar –tots dos hi van votar en contra- i per fer que els periodistes no tinguéssim un titular atractiu. Finalment: sol·licitar el traspàs d'unes competències que no contempla ni l'actual estatut i, després, si de cas, ja s'abordaria què fer amb un cos sense atribucions específiques.



Nació Digital

TRADUCTOR / TRANSLATOR / ÜBERSETZER


La repoblació de les platges és una barrera contra les invasions