divendres, 6 de febrer del 2009

Fatxes forasters del PP recorren a la 'kale borroka' al Molinar

Reproduït de http://www.diariodemallorca.es/
Balears Ciutat El Molinar, en peu de guerraUn centenar de veïns s’atrinxeraren ahir amb crits per impedir que comencin les obres del centre de transeünts a La Gruta. Uns 80 agents vigilaven la zona i els disturbis acabaren amb un detingut Laura Morral 03/02/2009

Els veïns del Molinar estan en peu de guerra. L’episodi de crits, insults i aldarulls que es visqué ahir al barri per impedir que començassin les obres de l’alberg de transeünts a la zona de la Gruta, al solar del carrer Golf de Biscaia, acabà amb un detingut. Els efectius de la Policia Local de Palma s’endugueren a comissaria un jove de 18 anys, veí del barri, per haver agredit presumptament un agent i negar-se a moure el cotxe de la seva mare, que era en un lloc proper al solar de les obres. Però ahir feren falta més de 80 agents de la Policia Local i de la Nacional per aplacar el descontrol d’un centenar de veïns que s’atrinxeraren davant el solar de la Gruta i increparen els agents, la batlessa de Palma, Aina Calvo, i el regidor de Benestar Social, Eberhard Grosske, amb crits com "Estafadors, ens heu enganat".

La resistència veïnal acabà amb aquest detingut, que fou traslladat a comissaria per "desobediència a l’autoritat". Després de passar a disposició judicial, el jove fou deixat en llibertat ahir mateix. Aquesta revolta no impedí que Cort engegàs les obres del centre que albergarà d’aquí a quatre mesos uns usuaris amb dificultats per trobar feina. Segons la versió del president del Born del Molinar –l’associació detractora d’un servei que és un dret social–, Miquel Obrador, és que la Policia Local actuà amb molta contundència i tornà a copejar amb porres els residents, que des de les 08.00 hores començaren a protestar davant el solar. L’episodi que es visqué ahir recordà els incidents que protagonitzaren ells mateixos l’estiu passat, que requeriren la intervenció policial i conclogueren amb algun ferit.

Per la seva banda, la regidora del districte a la zona, Maribel González, apel·là al civisme dels veïns, en una compareixença d’urgència arran dels fets ocorreguts al matí. Per González, la detenció d’un dels veïns no fou més que un fet puntual en un marc de protesta "normalitzat". La regidora recordà que els usuaris són persones que passen per una "situació transitòria de dificultats laborals" i indicà que per ara el Consistori no té cap planificació sobre el nombre d’efectius que enviarà al local en el transcurs dels quatre mesos que durin les obres. Afegí que el cos de seguretat actuarà en funció de com es desenvolupin les protestes. En tot cas, González reiterà, en la mateixa línia que el discurs de Calvo, que el mateix funcionament del SAPS "dissiparà qualsevol dubte" sobre els usuaris de l’alberg.

1 comentari:

Marcel Pich ha dit...

però vosaltres no considerau escòria als usuaris del SAPS?

TRADUCTOR / TRANSLATOR / ÜBERSETZER


La repoblació de les platges és una barrera contra les invasions