divendres, 21 d’agost del 2009

LA SOCIETAT MULTI-CULTURAL - Batalla campal a Son Gotleu


La brega multitudinària que ha tingut lloc aquesta nit a la barriada palmesana de Son Gotleu, que ha congregat un miler de persones segons la Policia Local, podria haver-se iniciat per una disputa per unes ulleres de sol, segons ha informat la Direcció Superior de Policia de les Balears en un comunicat.

El Grup d'Investigació de la comissaria del districte centre ha iniciat una investigació per aclarir el succeït en aquesta baralla entre persones de raça negra i d'ètnia gitana, en la qual es van produir diversos ferits.

Les primeres indagacions apunten que la baralla es va originar quan a una dona d'ètnia gitana se li van caure unes ulleres de sol accidentalment per la finestreta del vehicle en el qual viatjava i en aturar-se per recollir-les, un home negre que les tenia es va negar a tornar-les-hi al·legant que les havia trobat al carrer.

Segons el relat policial, després d'un primer enfrontament verbal entre la dona, el seu acompanyant i conductor del cotxe, i l'home que va recollir les ulleres, es va anar incorporant a la disputa un nombre indeterminat de persones, la qual cosa va donar origen a la baralla multitudinària en la qual hi va haver llançament d'objectes com ampolles i maons.

El Cos Nacional de Policia va mobilitzar efectius de la Unitat d'Intervenció Policial, radiopatrullas i el servei de prevenció de la comissaria centre per sufocar la baralla.

La Policia Nacional ha informat que el començament de la contesa va tenir lloc al carrer Tomás Rullán, encara que es va estendre ràpidament als voltants, i ha afegit que totes les persones que van resultar ferides, amb "traumatismes facials, ferides incís-contusas que van necessitar punts de sutura o hematomes diaris", van ser traslladades a centres hospitalaris.


Eren poc més de les nou d'ahir vespre quan s'inicià una multitudinària brega a la barriada de Son Gotleu, en la qual participaren activament més de 400 persones. Sembla, segons les primeres investigacions, que l'origen de la baralla es produí quan un matrimoni d'ètnia gitana caminava per les proximitats de la plaça Fra Joan Alcina de Son Gotleu amb la seva filla petita. Per causes que es desconeixen, però que són investigades, un ciutadà negre començà a copejar el matrimoni. A partir d'aquest moment, s'originà l'efecte crida i desenes de persones dels dos bàndols -ciutadans negres i d'ètnia gitana- començaren lluites de molta violència a diferents zones del carrer Tomàs Rul·lan, Indalecio Prieto i l'esmentada plaça.

Ràpidament, es personaren al lloc dels fets més de 25 agents de la Policia Local i uns 70 del Cos Nacional de Policia, que es veren en la necessitat de realitzar nombroses càrregues per dispersar els dos grups. Així mateix, hagueren d'emprar pilotes de goma per aconseguir retornar la pau als carrers. El balanç, en el tancament d'aquesta edició, era de dos ferits greus que foren traslladats a Son Llàtzer. Un ingressà al centre hospitalari amb el cap obert. El segon ferit de gravetat sofrí nombroses contunsions, ja que li havien pegat una pallissa. Diferents agents també hi resultaren ferits de caràcter lleu en rebre algun cop i mossegades. Més de 15 cotxes patiren danys importants i els bars hagueren de tancar les portes, obligats per la Policia.





TRADUCTOR / TRANSLATOR / ÜBERSETZER


La repoblació de les platges és una barrera contra les invasions