dilluns, 26 de gener del 2009

L’OCB de Sa Pobla organitza una visita a l’exposició “La Sibil·la: cant, mite i tradició”


L'OCB de Sa Pobla organitza una sortida per visitar l'exposició "La Sibil·la: cant, mite i tradició", que es fa a la Fundació Sa Nostra (c. de la Concepció, Palma) fins al 30 de gener. Serà demà, dissabte 24 de gener. Els participants partiran a les 10.00 hores amb el tren de Sa Pobla. La visita guiada (gratuïta) es farà a les 11.30 hores. Els interessats hauran de confirmar la seva participació a l'adreça sapobla@ocb.cat i al telèfon 650 905 155.


L'exposició explica l'origen, l'evolució històrica i l'extraordinari vigor popular d'una tradició nadalenca que ha esdevingut tot un signe de la identitat cultural de Mallorca. Amb aquesta finalitat és plena de peces, com llibres, partitures, vestits, obres d'art i muntatges interactius i audiovisuals que segueixen un fil cronològic i recullen els moments més destacats en la seva evolució històrica.


La Sibil·la és un bé viu que ha anat variant en el temps i l'espai; de fet, l'exposició comença explicant la figura de la Sibil•la en el món clàssic, continua amb l'edat mitjana i desgrana com la varen afectar el concili de Trento i la Contrareforma, per acabar amb la seva recuperació en l'època contemporània i fins als nostres dies. La tradició fou declarada el 2005 bé immaterial d'interès cultural. L'exposició és una iniciativa conjunta del Consell de Mallorca i de Sa Nostra.

TRADUCTOR / TRANSLATOR / ÜBERSETZER


La repoblació de les platges és una barrera contra les invasions