diumenge, 25 d’abril del 2010

Participació del 20% en la consulta independentista


Els organitzadors ho consideren un èxit per la “normalitat” del dia i perquè és més difícil la participació a les grans ciutats.
Un total de 260.000 persones varen participar en les consultes sobiranistes que es van organitzar a 211 municipis de Catalunya. Aquesta xifra frega el 20% del cens (1,3 milions de ciutadans cridats a les urnes), segons les dades facilitades per la Coordinadora de les Consultes. Del total, més del 90% varen donar un sí aclaparador a favor de la independència de Catalunya. En les anteriors edicions, l'assistència va ser lleugerament superior a la d'ahir, encara que llavors votaven poblacions de mida petita i mitjana, mentre que en aquest cas ho feren capitals provincials -Girona i Lleida- i capitals comarcals, com Olot (Girona), Manresa (Barcelona) i Reus (Tarragona). Així mateix, la participació i el resultat de la votació foren diferents segons el municipi. A Lleida, la ciutat de més habitants que duia a terme el sufragi, a les 18.00 hores, la participació era del 6,82% del cens. Pel que fa a la capital de província, Girona, l'assistència fou del 21,4% i el sí va guanyar amb un 95,56%.
En canvi, a Olot (Girona), capital de comarca de la Garrotxa i amb 30.000 habitants, hi varen prendre part el 26,8% del cens al final de la jornada.

www.dbalears.com

TRADUCTOR / TRANSLATOR / ÜBERSETZER


La repoblació de les platges és una barrera contra les invasions