dimecres, 21 d’abril del 2010

'Avançam' treballa per elaborar una llei que reguli les consultes populars a les Illes Balears


La plataforma illenca de càrrecs electes pel dret a decidir presentarà mocions a 50 ajuntaments per impulsar les votacions.
Avançam, la plataforma pel dret a decidir que va néixer a les Illes Balears a finals de l'any passat i que reuneix regidors a favor del dret a decidir, ha anunciat que presentarà una moció a 50 ajuntaments instant-los a elaborar una llei que reguli les consultes populars a les Illes. Emmirallats per l'experiència catalana, no descarten impulsar quelcom similar durant aquest any. El portaveu d'Avançam i regidor d'Inca, Andreu Caballero, ha explicat que les mocions "es poden anar aprovant perfectament en tots els municipis" perquè no creu que hi hagi cap consistori "en contra" de donar suport a aquestes iniciatives locals que aporten "riquesa a la democràcia".



Per aquest mateix motiu, durant els propers dies mantindran una sèrie de reunions institucionals amb el president del Govern, Francesc Antich, i la presidenta del Parlament, Aina Rado, i diverses entitats civils i socials. Cal afegir que la moció, a banda d'instar a l'elaboració de la llei, també contempla dos punts que recullen el "dret a decidir el seu futur" dels pobles balears i el compromís del consistori per col·laborar institucionalment amb les iniciatives locals que pretenen la celebració de referèndums.


www.racocatala.com

TRADUCTOR / TRANSLATOR / ÜBERSETZER


La repoblació de les platges és una barrera contra les invasions