diumenge, 14 de març del 2010

''Pel·lícules novayorquines dels 80'', la nova estampa de la ciutat Llongueta


Sis detinguts a Palma arran d’una brega entre bandes
Dos grups d’una vintena de joves cada un havien quedat per pegar-se. Tot venia d’una disputa que hi havia hagut la setmana abans de la fira del Ram


"Divendres vespre, a la plaça de Santa Elisabet. Els escorxarem". Via internet i amb missatges de mòbil, dues bandes juvenils de Palma quedaren per enfrontar-se a prop de Son Forteza. El resultat va ser de diversos contusionats i amb ferides superficials i sis detinguts, la majoria menors d'edat, tot i que hi hagué 40 implicats. Els confiscaren ganivets, barres de ferro, pals i ampolles trencades i hi hagué desperfectes en motos i cotxes que estaven aparcats a la zona. Poc abans de les vuit del vespre, la Policia Local de Palma començà a rebre telefonades de veïns dels carrers de la Lluna, Nunó Sanç, Aragó i els Reis Catòlics, alarmats per la presència de joves armats. Es tractava de la topada entre llatins i marroquins, la majoria d'entre 15 i 18 anys, que s'anà estenent pels carrers pròxims.

Totes les unitats disponibles del 092 assetjaren aquesta àrea i el desplegament hi resultà clau per evitar un bany de sang. Sis individus foren arrestats i els altres es dispersaren ràpidament pels voltants. Un ciclomotor d'un jove d'un dels dos bàndols acabà en un contenidor d'escombraries -l'hi tiraren els del grup rival- i una desena de cotxes aparcats patí diversos desperfectes. Molts dels implicats en la baralla multitudinària de divendres són al·lots conflictius, alguns fins i tot amb antecedents penals, i els investigadors temen que les dues bandes enemigues no tractin de quedar altra vegada per liquidar les qüestions pendents.

De pel·lícula novaiorquesa dels 80. Així ho definien alguns residents de la zona. "Hi havia joves armats que corrien i copejaven els cotxes. Segons quins duien un mocador palestí al cap i els altres, dessuadores i gorres que els tapaven la cara. Ens hem regirat molt; sort que tot d'una hi ha arribat la Policia", explicava una dona gran que ho havia presenciat. Un comerciant que tancava el negoci també havia vist un grup nombrós de joves que cridaven i en perseguien d'altres. "No sabia què passava: tot ha succeït molt aviat, però ha estat un bon espant", declarà.

Els investigadors han descobert que tot començà la setmana passada a la fira del Ram. Un grup de 15 marroquins i algerians acorralà cinc sud-americans i els donà una pallissa. Les víctimes juraren venjança, aplegaren col·legues i desafiaren els nord-africans, que acceptaren el repte. Divendres, cap a les 19.00 h, dos bàndols d'una vintena de joves cada un quedaren a prop dels carrers de Balmes i Jacint Verdaguer. Feia una setmana que la Policia Local els seguia i era conscient que hi hauria una brega, però en desconeixia el lloc exacte. Ho saberen pels veïns que els avisaren.

font: www.dbalears.cat

TRADUCTOR / TRANSLATOR / ÜBERSETZER


La repoblació de les platges és una barrera contra les invasions