dissabte, 20 de març del 2010

L'emissora de Losantos mata les emissions de ràdio en català a les Balears






Contador web

EsRadio, l'emissora de Federico Jiménez Losantos, està impedint la recepció de les ràdios en català a les Illes Balears. Tot i tenir els permisos, l'emissora espanyolista està impedint que Catalunya Informació o Icat Fm es puguin escoltar amb normalitat.



L'emissora de Federico Jiménez Losantos i César Vidal va obtenir els permisos per emetre durant el Govern de Partit Popular a les Illes. Llavors, Jaume Matas va atorgar a EsRadio el dial 97.1, molt proper al que utilitza Catalunya Informació (97.0). El senyal de les ràdios de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) arriba a les Balears amb un repetidor mancat de potència, la qual cosa provoca que EsRadio interfereixi en la senyal que emeten les ràdios públiques del Principat.

Deixant de banda la sospitosa coincidència de dials, EsRadio ha provocat que les emissores de ràdio públiques en català s'hagin deixat de sentir, en bona part, a moltes zones del territori insular. En aquest sentit, les més afectades són Icat FM i Catalunya Informació, que s'han vist enormement afectades per aquest fet, mentre que Catalunya Ràdio i Catalunya Música també se senten amb moltes dificultats.

El conseller de Presidència balear, Albert Moragues, ha assegurat que la situació actual només es resoldrà si s'implanta definitivament la ràdio digital. En sistema analògic, les emissores de la CCMA es mouen en una franja d'al·legalitat, perquè no hi ha cap normativa recollida en aquest aspecte. Per tant, és pràcticament impossible denunciar aquest veto per part d'EsRadio. S'espera que l'apagada analògica a la ràdio s'executi en un període relativament curt de temps.


Font: www.crònica.cat

TRADUCTOR / TRANSLATOR / ÜBERSETZER


La repoblació de les platges és una barrera contra les invasions