dilluns, 25 de maig del 2009

El coordinador de l'Obra Cultural Balear, detingut

El coordinador de l'Obra Cultural Balear, detingut per la Guàrdia Civil durant l'Acampallengua Tomeu Martí ha explicat que, com a responsable del servei de l'ordre de la trobada, es va decidir que la Guàrdia Civil no formaria part del cos de seguretat que vetllaria per la festa. Tot i així, cap a les 3 de la matinada, tres agents d'aquest cos han irromput a l'acte festiu que se celebra a Sa Pobla

Tomeu Martí, coordinador de l'Obra Cultural Balear, ha estat detingut de matinada per agents de la Guàrdia Civil durant el concert de l'Acampallengua 2009, una festa juvenil per la defensa de la llengua catalana que se celebra al cap de setmana a Sa Pobla, a Mallorca.

Martí ha explicat a Catalunya Informació que com a responsable del servei de l'ordre de la trobada, es va decidir que la Guàrdia Civil no formaria part del cos de seguretat que vetllaria per la festa. Tot i així, cap a les 3 de la matinada, tres agents d'aquest cos han irromput a l'acte festiu a la recerca de Martí.

Un cop l'han trobat, el coordinador de l'OBC els ha recordat que la seva presència no estava contemplada en el protocol i "ells s'ho han près com una provocació". És aleshores quan l'han arrestat sota el pretext que Martí no els volia ensenyar el DNI, "cosa totalment falsa, ja que el portava a la mà".

Després de dues hores a la comissaria Tomeu Martí ha estat posat en llibertat.

Martí, que ha reiterat que el que ha passat "és inexplicable", ha recalcat que el sentit comú de l'organització de l'Acampallengua ha permès que els fets no hagin tingut més transcendència.

Un cop s'hagin "repassat" els fets, Martí ha afirmat que "no poden deixar passar l'actitud agressiva dels agents de la Guàrdia Civil". Per tant, es posaran "a treballar" per buscar responsabilitats i sobretot "perquè no passin coses similars en activitats futures", ha sentenciat.

LLIBERTAT PRESOS PATRIOTES!

TRADUCTOR / TRANSLATOR / ÜBERSETZER


La repoblació de les platges és una barrera contra les invasions