dissabte, 9 de maig del 2009

Dissabte, 9 de maig, plaça d'Espanya de Palma: Gran Cadena Humana per la Llengua


Dissabte, 9 de maig, a la plaça d'Espanya de Palma, començarà la Gran Cadena Humana per la Llengua organitzada per l'Obra Cultural Balear i per una plataforma de més de vint entitats ciutadanes, entre les quals hi ha sindicats, associacions juvenils, sindicals i de lleure i organitzacions que promouen la normalització de la llengua i la cultura. L'entitat, que fa una crida a tota la ciutadania a participar a aquesta activitat, demana a tota la ciutadania que hi assisteixi amb la família i els amics. L'OCB ha remarcat que es tracta d'un acte que combina aspectes lúdics i reivindicatius, i que els seus participants ompliran el centre de Palma per demostrar, des del màxim civisme, el seu compromís amb els drets lingüístics dels mallorquins i de les mallorquines.
El recorregut de la Cadena Humana serà el següent: plaça d'Espanya, carrer de Sant Miquel, plaça Major, carrer Colom, Cort i carrer del Palau Reial. L'entitat ha convocat persones de sectors socials diversos perquè es concentrin a diferents punts de l'itinerari. El punt principal serà la plaça d'Espanya, on l'entitat ha convidat a participar el gruix de la ciutadania. El carrer de Sant Miquel, davant l'església, serà el lloc on es concentraran els més joves. La plaça Major de Palma serà l'espai triat pel món de la cultura popular. Precisament, en aquest indret, a les 17.00 hores començarà una gran ballada popular amb els grups Sarau Alcudienc i Música Nostra. El quart espai de concentració serà Cort, on estan convocats dos col•lectius diferents: els nous mallorquins, persones d'arreu del món que s'han volgut sumar a la cadena humana per donar suport al procés de recuperació lingüística; i les famílies amb fills, que participaran des de les 17.00 hores a la festa infantil amenitzada per Cucorba.
A les 18.00 hores, es constituirà la Cadena Humana, els participants a la Cadena Humana s'aniran passant, de mà en mà, un estoig que contindrà el manifest final, realitzat expressament per a l'ocasió per l'artista margalidà Rafel Moreno. Obrint la Cadena hi haurà un estol integrat per un centenar de xeremiers i pel grup Els sonadors del vuit. El punt d'arribada de la Cadena Humana serà un escenari situat al carrer del Palau Reial, davant el Parlament de les Illes Balears, on es farà la lectura del manifest, que demanarà aprofundir en el procés de normalització lingüística. També hi haurà un parlament del president de l'Obra Cultural Balear, Jaume Mateu. Finalment, per cloure l'acte, membres de diferents corals cantaran l'himne de Mallorca, La Balanguera.

TRADUCTOR / TRANSLATOR / ÜBERSETZER


La repoblació de les platges és una barrera contra les invasions