dimecres, 11 de maig del 2011

PIDO DISCULPAS DE HABLAR EN MI LENGUA,TENGO ESTE DEFECTO (APLAUDIMENTS)



Contador web

CONFIANÇA

AQUEST ÉS EL MODEL QUE DEFENSA LA GENT DEL PP,DE ''CONFIANÇA'',AIXÍ COM PROCLAMEN ALS CARTELLS DELS POBLES DE MALLORCA DEMANAT VOT,AIXÒ ÉS LO QUE VOLEN PER MALLORCA,AIXÒ ÉS EL MODEL D'ESPANYA QUE POC A POC VAN GUANYANT TERRENY,L'ESPANYA QUE VOLEN,I QUE SEMBLA VOLEM TOTS,LA DE LOS ESPAÑOLES.

A València van un pas més endavant que nosaltres amb el deteriorament i l'autoestima de la nostre llengua pròpia que encara que n'hi hagi qui diuen que no és la mateixa,almanco l'entenem,cosa que a altres no per lo que es veu i que quan els hi convé se le fan seva i se'ls hi aixeca un cert odi i intolerància,mentres a les illes aquests anys s'ha estat defensant la llengua i la cultura,des de l'altra banda mos han donat batalla amb l'igualtat i la llibertat d'elecció,amb el bilingüisme,que justament l'han provocada els que només en dominen una parla,la forastera.

Em deman jo...on són ara el Circulo Balear o els Blaveros per defensar la reial senyera i el dret al bilingüisme?on són per defensar el dret d'aquest senyor a xerrar del poble de Vila-reial,amb la llengua de Vila-reial,amb la llengua dels avant-passats d'aquesta població Valenciana.

Aquí mos volen vendre conill per llebre de que hi hagi igualtat de llengües,com es feia al Canal 9 fa anys,ara mateix una televisió que apart de emetre programació només allà,la majoria dels programes són en castellà,arribarà el moment en que Bauzà o algú del seu equip demanarà perdó per xerrar la llengua de Mallorca?llavors ja de veres només els hi faltarà ficar-nos en reserves índies als autòctons.

Veig aquestes coses i rebent de ràbia veure com a devora jo tenc gent que diuen estimar la seva terra,de polítics que empren la meva llengua com a moneda electoral i quan passen coses així callen tots com a putes! Juguen amb la nostra identitat i som nosaltres que els hi deixam en les seves mans, som dels pocs pobles que menyspream el nostre heretatge, haver fet això a altres països seria penat amb presó,i aquí encara és aplaudit.

Sa Destral

TRADUCTOR / TRANSLATOR / ÜBERSETZER


La repoblació de les platges és una barrera contra les invasions